Tizenkilenc év fegyházbüntetés a fóti kettős gyilkosságért

Tizenkilenc év fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék kedden első fokon a megismételt büntetőperben azt a férfit, aki a vád szerint 2011 márciusában Fóton megölte élettársát és annak édesanyját.

A most 37 éves vádlottat 2012. november 21-én egyszer már bűnösnek mondta ki a törvényszék különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés miatt. Akkor első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetést szabtak ki rá, és legkorábban csak negyven év múlva bocsáthatták volna feltételes szabadságra. Megalapozatlanság miatt azonban az ítéletet hatályon kívül helyezték, új eljárást folytattak le, amelyben kedden hirdettek határozatot.
Az ítélet szerint a férfinak 19 évet kell fegyházban töltenie és büntetése kétharmadának letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra. A törvényszék a kifosztás vádja alól felmentette a vádlottat, míg a jármű önkényes elvétele miatt indult eljárást megszüntette.
Mivel az ügyész súlyosbításért, a vádlott enyhítésért, védője pedig eltérő minősítésért, illetve enyhítésért fellebbezett, az ítélet nem jogerős.
A vádirat szerint a biztonsági őrként dolgozó vádlott internetes társkereső révén ismerkedett meg a jó anyagi körülmények között élő fóti nővel, aki egy budapesti reklámcég vezetője volt. Kapcsolatuk szorosabbá válásával a férfi a fóti családi házba költözött, ahol a nő édesanyja is lakott. Az együttélés konfliktusokkal, veszekedésekkel volt terhes, a helyzeten az sem segített, hogy 2011 januárjában kislányuk született.
A nő 2011. március 23-án kiadta élettársa útját. A férfi a nagyrészt már összecsomagolt holmija láttán úgy felbőszült, hogy egy franciakulccsal sokszor lesújtott élettársára, majd annak édesanyjára. Kisgyermeküket megetette, majd beült az áldozat kocsijába, és visszatért a munkahelyére. Ezt követően levelet írt egyik kollégájának, azt kérve, hogy gondoskodjon a felügyelet nélkül maradt kislányról. Két nap bujkálás után feladta magát a rendőrségen.

 

No Comments

Post a Comment