Béreljünk albérletet!

Sok esetben van, hogy az emberek nagyon szeretnének elköltözni és lehetőleg saját lakásba. No de ez nem egy telefon, vagy bútorvásárlással ér fel, így a pénz hiánya miatt sokan inkább megbékülnek a jelenlegi helyzetükkel és még az albérlet gondolata sem fordul meg bennük.

Az igaz, hogy az eladó lakások terén komoly pénzek forognak, és egy nagy – több milliós – vagyon híján a hitel lehetősége marad fenn, ami sokak számára nem vonzó, vagy éppen elérhetetlen. Így sokan választják a várakozást és az álmodozást.

De az albérletben a legjobb, hogy könnyebben költözhetünk, ha valami nem felel meg, vagy ha jön egy jobb ajánlat, akkor tovább is léphetünk. A szülői házból, vagy kis albérletből egy nagyobb, szebb, kényelmesebb kiadó ház is lehet egy köztes megoldás. Persze ennek is vannak „kezelési költségei”, gondolva a költözés díjára, utazásokra, erre-arra, de lényegesebben kevesebb a kockázat, mint belevágni egy hitel felvételbe a láthatatlanba.

Menet közben még lehet, hogy kap az ember egy jó állást, vagy valaki felajánl egy nagyobb összeget, vagy éppen a lakások ára megy lejjebb. Érdemes kivárni a legjobb időt a saját lakás vásárlására, és addig is éljünk jól, kényelmesen egy jobb minőségű albérletben.

No Comments

Post a Comment