laminált padló

Laminált padló egy profi burkoló szemével

A meleg burkolatok kínálata szinte végtelen, mégis kiemelkedik hazánkban egy típus, ami magasan vezeti az eladásokat: ez nem más, mint a laminált padló. Annak érdekében, hogy tisztában legyünk ennek a padlóburkolatnak a legfontosabb tulajdonságaival, egy szakember segítségét kértük. Martinovics Tamás évtizedek óta foglalkozik parketta lerakással, burkolással – így szavára érdemes odafigyelni, ha a laminált padlót szeretnénk alaposan megismerni.

„A laminált padlónak rengeteg előnye van, nem véletlen töretlen népszerűsége” – kezdi mondandóját Tamás, aki szerint legtöbbször nagyszerű ár-érték aránya miatt esik rá a választás. „A laminált padló kedvező áron, mégis hatalmas választékban érhető el. Továbbá, lamellás szerkezete és illesztése miatt gyorsan installálható. Nem mellesleg, speciálisabb karbantartási feladatokat sem igényel, segítségével hamar stílusossá változtathatjuk lakásunkat” – összegezte a legfontosabb előnyöket.

Tamás hozzátette: a laminált padlók másik nagyszerű tulajdonsága, hogy a felső dekor rétege nyomtatott műanyagból készül, így a választható minták és színek listája szinte végtelen. Praktikus is, mivel a felső szintetikus réteg növeli a parketta ellenállóságát a víz, por és fény káros hatásaival szemben.

„Ha a hátrányairól kell beszélnem, akkor a szavatosságát hasonlítanám össze a tömörfával” – fogalmazott a szakember. Egy valódi fa parketta ugyanis akár fél évszázadig is kitarthat, míg a laminált padló nagyjából egy évtizedig szolgál tökéletes állapotában.

No Comments

Post a Comment