Három módszer, hogy a megfelelő tárhely szolgáltatót válaszd

Még a közösségi oldalak uralta internet korában is szükség van saját tárhelyre. Éppen a néhány gigacég uralta piac az, ami miatt minden vállalkozónak, sőt minden önálló nézetet, véleményt képviselő magánembernek is szüksége van önálló weboldalra.

Tény, és sok vállalkozó, magánszemély megtapasztalta már vagy meg fogja tapasztalni, hogy a közösségi oldalak nem állami szolgáltatások. Azaz magánoldalnak minősülnek, így az oldal fenntartóinak egyéni szuverén joga, hogy kinek engedik a szolgáltatásaik igénybe vételét.

Márpedig elég kellemetlen egy vállalkozás számára, ha hirtelen letiltják az oldalát, csoportját, vagy az ezeket kezelő admin hozzáférését.

Az adatkezelési botrányok még inkább rámutattak arra, hogy felelős vállalkozás nem bízhat érzékeny adatokat a közösségi oldalak fenntartóira. Kinek hiányzik, hogy üzleti levelezését elemezzék illetéktelen személyek?

A megoldás tehát a saját tárhely bérlése, amely ma már, éves szinten, alig kerül többe, mint egy bevásárlás.

Ám mi az a három szempont, amelyet feltétlenül érdemes figyelembe venni tárhely szolgáltató választásakor?

  1. Nem a legolcsóbb a legjobb

Ahogy autóból is lehet százezer forintért és tízmillióért is működőképes járművet vásárolni, úgy a tárhelyek ára között is komoly különbségek lehetnek.

Mindig az igényeinkhez vásároljunk tárhelyet! Az olcsóság árát jellemzően máshol kell megfizetni: kevés tárterület, sok másik weboldallal kell osztozni a szerveren, lassabb, régebbi szerver architektúra szolgálja ki az igényeket, gyenge, elavult kezelőfelület áll rendelkezésre, a support lassú vagy nehézkes, stb.

Érdemes tehát inkább egy kicsivel többet rááldozni, mintsem hogy pár hónapon belül kiderüljön, inkább mégis a drágábbat kellett volna választani.

  1. Legyen megbízható a tárhely szolgáltató

Már tíz éve is az indíthatott szolgáltatást, aki akart. Manapság talán még könnyebb belevágni a tárhely szolgáltatási üzletbe, hiszen egyre komolyabb szervereket lehet egyre olcsóbban venni – használtan.

A tárhely szolgáltató megbízhatósága azonban nem is elsősorban a szervereiken múlik, hanem magán a cégvezetésen. Megfelelő szakembereik vannak? Értenek hozzá? Milyen referenciákkal bírnak? Mi történik, ha feltörik a szervereket?

Az se mindegy, hogy az adatainkkal mi történik – ha egy kis cég pár hónap után bedől, hova kerülnek a szervereiken tárolt adatok?

Érdemes tehát inkább olyan megbízható tárhely szolgáltatót választani, mint a Doclernet, amelyik évtizedes szakértelemmel, stabilan, folyamatos fejlődéssel van jelen a piacon.

  1. Sebesség

A sebesség kritikus szempont minden tárhely esetében. Minél gyorsabban töltődik be az oldal, annál biztosabb, hogy kivárják a látogatók (hat-nyolc másodperces töltési idő felett már drasztikus mértékben növekszik az elnavigálók száma).

A tárhely sebessége azt is meghatározza, egyszerre hány embert tud optimálisan kiszolgálni. Ha valaki cikkeket publikál vagy saját filmes tartalmakat oszt meg, jól teszi, ha eleve gyors és nagy kapacitású tárhelyet bérel, mert egyszerre 100-200 látogató már komolyan próbára teheti az olcsóbb tárhelyek teherbírását!

 

No Comments

Post a Comment