műfű kertbe

Műfű kertbe történő helyezésének lépései

A műfüvesítés egyre népszerűbb megoldás az otthonokban és a köztereken egyaránt. A praktikus és stílus szempontok mellett a házi felhasználás lehetősége is vonzóvá teszi. Például ha a tervünk műfű kertbe telepítése, akkor ezt egyénileg is megvalósíthatjuk kellő utánajárás és némi koncentrált kézimunka által. A műfű kertbe helyezésének alapvető lépéseit szeretnénk az alábbiakban bemutatni. Fontos, hogy amennyiben bizonytalanok maradunk, bátran keressünk fel egy szakembert, továbbá az is lényeges, hogy nagyméretű, összetett elrendezésű kert esetében szintén érdemes a szakmunkát kiszervezni.

Tervezés

Ezt az előzetes lépést hajlamosak a rutinnal nem rendelkező, ám annál lelkesebb vásárlók kihagyni, ugyanis szeretnének egyből belevágni a munka izgalmas és látványos részébe. A tervezés azonban rendkívül meghatározó folyamat, hiszen a műfüvesítés kertbe csak megfelelő méretek tudatában lehet sikeres. Ugyanígy lényeges kellően megfontolni, hogy vajon melyik típus való a kertünkbe, legyen az műszaki vagy esztétikai szempont.

Méretre vágás

Ahogy említettük, a szükséges méretek számbavétele és megjelölése nagy precizitást követel, ezt követően a szegélyek pontos vágása is meghatározó művelet. A műfüvesítés kertbe csak így lehet sikeres.

Tereprendezés és alapozás

Mielőtt a méretre vágott műfüvet kertbe helyezzük, fontos a megfelelő alapozás elvégzése. A tartós és színvonalas végeredményhez egyenletesre döngölt alapra van szükség. Amennyiben 25 nm-nél nagyobb területet kívánunk műfüvesíteni, úgy a tereprendezés követően érdemes csak a méretre vágást elvégezni, szegélyhez igazítással.

Rögzítés

Miután a szegélyekhez ragasztottuk a gyepdarabokat és az egészet egyenletesre simítottuk, a műfű kertbe helyezésének lényegi része befejeződik.

No Comments

Post a Comment