sampon, haj

Hogyan válasszuk ki a számunkra ideális sampont?

A sampon, azon túl, hogy megtisztítja a hajat a különböző természetes és környezeti szennyeződésektől, mint amilyen a fejbőrünkön képződő zsír, valamint a por, smink és egyéb anyagok, általában tartalmaz hidratáló összetevőket is, ezzel segítve a haj nedvességtartalmának megőrzését, és más olyan hatóanyagokat, amelyek javítják az állapotát, illetve megőrzik szépségét.

A számunkra megfelelő termék kiválasztásakor a legfontosabb tényező a hajunk típusa: normál, száraz, zsíros, vékonyszálú, esetleg korpás, festett vagy hullásra hajlamos.

Ha száraz vagy töredezett, akkor hidratáló samponra van szükségünk, ha pedig zsíros, akkor mélytisztító hatásúra, mivel ez csökkenti a faggyútermelést.

A hidratáló samponok általában alacsonyabb pH-értékűek, és olyan összetevőket tartalmaznak, mint a méz, a shea vaj, illetve különböző természetes olajok.

A mélytisztító hatásúak magasabb pH-értékkel rendelkeznek, a bennük lévő hatóanyagok között pedig megemlíthetjük a teafát, a rozmaringot vagy a csalánt. Érdemes tudnunk, hogy a túl gyakori samponozás is hozzájárulhat a haj zsírosodásához.

Érzékeny fejbőrre pH-semleges sampon használata javasolt, ezek ugyanis nem tartalmaznak illatanyagokat, sem színezékeket.

Festett hajra szintén hidratáló, tápláló hajápolási termék ajánlott, mivel a hajfesték szárítja és hosszú távon károsíthatja a hajat.

A folyékony klasszikusok mellett ma már szilárd sampon termékek is elérhetőek az Olivia Natural webáruházban. Ezek gazdaságosak és környezetbarátak is, mert csomagolásukhoz nincs szükség műanyagflakonra.

Hajunk meghálálja, ha a szükségleteinek megfelelő terméket használunk tisztítására és ápolására.

No Comments

Post a Comment