Hogyan válasszak rúzsszínt, ha tél típus vagyok?

A tökéletes rúzs kiválasztása nem is olyan egyszerű! Egy időben dekorkozmetikumokkal foglalkoztam, és annyi rúzst felhalmoztam, hogy szerintem egy életre elegendő lenne – bár úgyis fogok még venni, hiszen nő vagyok.

Viszont számos esetben rá kellett jönnöm, hogy az, amit én tökéletes árnyalatnak hittem, és el is tudtam képzelni magamon. Az végül a valóságban nem állt jól nekem.

Ez többnyire azért volt így, mert a bőrszínemhez mérten nem nézett ki jól rajtam a szín: többnyire sápasztottak. Úgy gondolom, hogy ilyen esetekben érdemes arra hagyatkozni, hogy milyen típusba tartozik az ember: tél, tavasz, nyár, ősz?

Én ott rontottam el, hogy téltípusként hideg és tompa színekkel is próbálkoztam, tehát például nagyon halvány nude színekkel, egészen világos rózsaszínekkel. Pedig a téltípusoknak élénk árnyalatokkal kellene próbálkozni.

Igazából a tél típusoknak is több fajtája van, vannak átmenetek: van hideg-tél, akinek ha hideg, ha meleg színekről van szó, a legjobban a telített, azaz élénk színek állnak, ők amolyan Hófehérke típusok, így a vöröses árnyalatok legélénkebbikéi állnak jól nekik. Vannak az élénk-tél típusok, akiknek körülbelül minden jól áll, hiszen pont két kategória határára estek: tél és tavasz. Ők hordhatnak narancsos árnyalatokat is. A sötét-tél típusoknak pedig a titokzatosság, a mély árnyalatok, a sötét lilás, bordós színek állnak jól. Életmóddal kapcsolatos további cikkek.

No Comments

Post a Comment