komissiózás, dolgozó a raktárban

Fontos információk a komissiózás kapcsán

Tanulmányok szerint a raktári komissiózás a raktár munkaerőköltségének körülbelül 50%-át teszi ki, de ez az arány akár több is lehet számos esetben.

Az e-kereskedelem térnyerésével egyre fontosabbá vált a legjobb raktári komissiózási mód megtalálása. Miért? Mert miközben más műveletek a raktárban automatizálhatók, a komissiózás nagyrészt még mindig számos esetben kézi úton történik. A technológiát be lehet vonni a válogatók segítségére, de ez a technológia nem helyettesítheti őket. Hogyan segíthet tehát alkalmazottainak a legjobb teljesítményben, a költségek csökkentésében és a termelékenységének növelésében?

A komissiózás közvetlenül befolyásolja a raktárműveleteket, és közvetetten hatással van a vállalkozás egyéb területeire is. Az ezen a területen dolgozók sebessége nyomon tarthatja raktárát a rendelések teljesítéséhez, vagy megzavarhatja az ütemezést. Az itt dolgozók munkájának eredménye az Ön vevői elégedettségi szintjét is befolyásolja. Senki sem szereti, ha rossz terméket kap, vagy túl keveset abból, amit rendelt.

Egy komissiózó az idejének jelentős részét azzal tölti, hogy egyik cikkről a másikra megy át. Sok menedzser jó okkal próbál javítani ezen az időszakon. Az ehhez kapcsolódó raktári technológia nagy része segíti ezt a folyamatot az egyik helyről a másikra való mozgásban. A fejlett raktárfelügyeleti rendszerek útvonal-optimalizáló algoritmusokat biztosítanak a gyalogútak javítása érdekében.

Amikor az üzlet virágzik, rövid távú megoldás a több munkaerő hozzáadása. A vásárlói igények növekedésével a hatékony működés létfontosságú a jól működő raktárhoz. A szűk keresztmetszetek elkerülése, a pontos rendelések biztosítása és a vevők szállítási időkkel kapcsolatos elvárásainak követése egyszerűbb, ha megfelelő taktikát alkalmaz a komissiózásban.

No Comments

Post a Comment