Mit írjunk magunkról egy társkeresőn?

uzeneteket-ne-irjunkEgy online társkeresőn nem csak az jelent nagy nehézséget és kihívást, hogy megírjuk az első levelet a kiszemeltnek, hanem természetesen az is, hogy lényegében mit írjunk magunkról egy adatlapon. Ahhoz ugyanis, hogy internetes társkeresésünk sikeres legyen, elengedhetetlen, hogy megfelelő bemutatkozó szöveget írjunk magunkról.

Nyilván sokaknak szerencsét hozhat az is, ha „csak úgy” alapon beírnak néhány sort, és tény, hogy nem is szabad túlgondolni, de még inkább tudományosan megközelíteni a témát, azonban óvá intenénk mindenkit attól is, hogy összecsapja a bemutatkozást. Az online ismerkedés során ugyanis nagyon sok első alkalom van, ezáltal az egyik első benyomást a profilképünk után az adatlapunk leírása fogja adni. Ez tehát mondhatni a kulcspont, hiszen ha a fényképünk vagy a bemutatkozó szövegünk olyan dolgot tartalmaz, ami nem szimpatikus a másik félnek, egyszerűen nem fog majd ránk írni. Fontos, hogy mivel senki sem szeret ódákat olvasni, ne írjuk le itt az egész életünket, és koncentráljunk mindig az előnyeinkre, például arra, hogy nem dohányzunk, hogy mit szeretünk csinálni a szabadidőnkben, hogy milyen társra vágyunk igazán.

Érdemes a megírás előtt körbenézni az adott társkeresőn, és elolvasni mások bemutatkozását is, hiszen ebből lehet a legtöbbet tanulni. Más szövegét sose másoljuk, ne lopjunk, de ezen felül aranyszabály még, hogy mindig azt a képet fessük le magunkról, amik valóban vagyunk. Ne legyünk szerelmes álmodozók, ha a valóságban nem vagyunk romantikusak. Egy bemutatkozás mindig legyen könnyed, laza és lényegre törő, kerülve a jövőbeni terveket, a hiányosságokat, az anyagiakat, de azt is, hogy például milyen emberektől egyáltalán nem vársz leveleket. Ha ezeket az alapszabályukat betartjuk, megtettük az első lépést a siker felé!

No Comments

Post a Comment