Tudta, hogy ingyenes pályázatfigyelők is vannak?

Céges beruházást tervez? Szeretné a lehető leginkább takarékos módon megoldani azt? Ha pénzügyi döntésekről van szó, akkor a kis-és középvállalkozások számára többféle lehetőség is rendelkezésre áll. A legtöbben azonban nyilvánvaló okokból a költséghatékony pályázati pénzeket részesítenék előnyben. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ezek elnyeréséhez gyakran hiányzik a szükséges szakértelem és gyakorlat. Ekkor kerülnek képbe a pályázatfigyelő cégek, melyek akár ingyenes pályázatfigyeléssel is állnak rendelkezésre.

S hogy miért fontos a pályázatok kiírásának figyelemmel követése? Egy optimális esetben, ha a vállalkozásnak pénzre lenne szüksége, akkor aktuálisan találna is céljainak megfelelő pályázatot. Ez azonban a gyakorlatban nem így működik. Ezért nagyon fontos, hogy az aktuális lehetőségekről mindig tájékozódjunk, és így biztosan nem mulasztunk el egyetlen, igényeknek megfelelő pályázatot és persze a vele járó határidőket sem. Vannak olyan pályázatíró cégek, amelyek ingyenes pályázatfigyeléssel is foglalkoznak, érdemes kihasználni ennek előnyeit.

Természetesen jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon mennyiben szükséges a profi segítség a pályázat megírásakor is. Fontos tudni, hogy a versenytársak magunk mögé utasítása korántsem egyszerű feladat. A pályázatírás terén otthonosan mozgó cégek közreműködésével megsokszorozható az esély arra, hogy valóban sikerüljön pályázati pénzhez jutni. Tevékenységi területtől és a pályázat céljától függetlenül kiemelt jelentőséggel bír ugyanis, hogy milyen kezek között születik meg a formai és tartalmi követelményeknek is megfelelő pályázat. A pénzügyi és jogi ismeretek, valamint gyakorlati tudás nélkülözhetetlennek bizonyulnak, de hasonlóképp fontos az is, hogy a közgazdaságtan és a pályázati szövegírás terén kimagasló színvonalon teljesítsenek azok, akik a pályázatfigyeléssel-és írással foglalkozó cégnél tevékenykednek.

Ha sikerül jól választani csapatot, akkor nem csak a hitel-és pályázatfigyelés valósulhat meg díjmentesen, de akár pályázati tanácsadással és szakmai konzultációval is ingyenesen állnak rendelkezésre a szakemberek. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az akár idegen nyelven beadandó pályázatok esetében a megfelelő szakmai háttér elmaradhatatlan a sikerhez. Nem elég tehát az, ha saját maga, mint vállalkozó, mindent tud egy területről, hiszen azt a megfelelő formában és szakmaisággal prezentálni is kell az eredmények érdekében.

No Comments

Post a Comment