kültéri játékok, szerszámok

Vidám kültéri játékok

Akár panelben lakunk, akár kertes házban, mindenképpen rá kell szoktatnunk a gyerekeinket, hogy naponta több órát töltsenek a szabadban. Ez nem fog menni, ha nem találunk nekik szórakoztató kültéri játékokat. Unatkozni egyik gyerek se fog kimenni a kertbe vagy a játszótérre.

A vonzó gyerektársaság mellett a legfontosabb eszközeink a gyerekek szabad levegőre való szoktatásához a jól megválasztott kültéri játékok. A játszótérre kivitt homokozó játékok és buborékfújók jó lehetőséget adnak, hogy összebarátkozzunk a többi anyukával és kisgyerekkel. Ugyanígy, ha kertes házban lakunk, a szomszédból áthívott gyerekek is velünk élvezhetik ezeket.

Természetesen akadnak kültéri játékok, amik nem mobilak, így, ha egyszer megvettük, csak a kerten belül használhatjuk őket. Ilyenek a csúszdák, hinták, játék házak, amik sokkal, de sokkal érdekesebbek, ha egy másik gyerek is velünk játszik. Ez is fontos érv amellett, hogy igyekezzünk a szomszédokkal jó viszonyban lenni.

Ezzel szemben labdáinkat, rollerünket, futóbiciklinket, kismotorunkat és biciklinket vihetjük magunkkal akár a játszótérre megyünk, akár a nagyszülőket vagy a barátokat látogatjuk. Ha ezeket nagylelkűen kölcsönadjuk a haveroknak egy-egy körre, a barátság tovább mélyülhet, és nemsokára valószínűleg újra meghívnak minket. Az alfajatek.hu oldalán a kültéri játékok között biztosan találunk olyat, amivel a gyerekeink nem csak jól szórakoznak, hanem új barátokat is szerezhetnek velük.

No Comments

Post a Comment