Lakáskultúra

Minden embernek más elképzelése van az otthonról, mindenkinek különbözik az álomotthon képe, és ez azért van, mert egyikünk ilyen stílust szeret, a másik meg másfélét részesít előnyben.

Vannak, akik odavannak a modern, nagyon letisztult, szinte sterilnek mondható kocka alakzatú, élére állított lakásbelsőkért. Vannak, akik a kis kuckós, textilekkel, szőnyegekkel, függönyökkel, takarókkal, párnákkal telezsúfolt otthonokat szeretik. Vannak, akik a régies, antik, vintage irányzatokat helyezik előtérbe. Sok félék vagyunk. Ami nem is gond, mert unalmas is lenne az élet, ha minden ház egyforma lenne, amikben ugyanolyan ízléssel megáldott emberek laknak.

Egy biztos, hogy vannak olyan részei, tárgyai az otthonnak, amik nélkülözhetetlenek. A konyha, fürdőszoba egyértelműen ezek közé tartoznak. A nappali, hálószoba is ilyen, de az más helytől és igényektől függően lehet egyben és külön is. A lakásfelszereltsége szemszögéből biztosan találhatunk minden lakásban ágyat, széket, asztalt, szekrényeket, függönyöket, de például a szőnyeg már nem biztos, hogy minden lakás alapvető darabjaihoz sorolható. Na, pont az ilyen apró részletek miatt lesz minden családi fészek más és más. Mert van, akinek a szőnyeg már nem illik bele az ultramodern lakáskultúrájába.

 

No Comments

Post a Comment