Ön szereti a furnérozott ajtókat?

Ajtóválasztás előtt áll? Fontosnak tartja, hogy olyan nyílászárók kapjanak helyet otthonában, amelyek stílus tekintetében kifogástalanok? Ha az árak sem elhanyagolhatóak, akkor bizony alaposan meg kell néznie, hogy milyen megoldást részesít majd előnyben. Az intarziás ajtók nyújtotta különlegességet kaphatjuk meg a furnérozott ajtóktól, amelyek ugyanazzal a technológiával készülnek, csak lényegében egyszerűbb mintákat és formákat alkalmaznak esetükben.

Ezek az ajtók leginkább azoknak szoktak tetszeni, akik szeretik a fák természetes színeit: https://www.szalafa.hu/furnerozott-belteri-ajtok/. A fa évezredek óta az otthonok természetes részét képezik. Aligha képzelhető el nélkülük a lakberendezés és a belsőépítészet. A fa színe, mintázata tökéletesen passzolhat a bútorokhoz, így beltéri ajtó választásakor is sokan teszik le a voksot a furnérozott ajtók mellett.

A színek és minták tekintetében csak a fantáziánk szabhat határt annak, hogy milyen végeredmény születik. A világos színek mellett a sötét árnyalatok kedvelői is megtalálják számításukat napjaink kínálatában, ráadásul úgy, hogy közben a fa nyújtotta természetességet is megkaphatjuk. A fa furnérok rendkívüli sokszínűséget tesznek lehetővé. A natúr selyemfényű lakkozás esélyt kínál arra, hogy a természetes színek megmaradjanak. A kereszt-, illetve hosszú szálirányú ajtók változatos megoldásokat kínálnak, de akár a kettőt kombinálhatjuk is egyetlen ajtón belül.

A beltéri üvegbetétes ajtók nem csak különleges megoldásnak bizonyulnak, hanem egészen elképesztő fényjátékot is varázsolnak a négy fal közé. A klasszikus bükk, éger, színek mellett a wenge és a dió furnérberakások is nagy népszerűségnek örvendenek. A klasszikus lakberendezési irányzathoz legalább olyan jól passzolnak ezek, mint a fiatalos vagy éppen a minimalista stílushoz.

A fa természetes színét sokan azért is érzik közel szívükhöz, mert általa harmonikus egység teremthető a lakás helyiségeiben. A bútorválasztáskor is megéri szem előtt tartani azt, hogy milyen ajtók kapnak helyet az otthonban. A sötét árnyalatok kiválóan társíthatóak egymással, de ha a fiatalos, lendületes, világos fa színeket választjuk, akkor is stílusos terek alkothatóak meg.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni az időtálló minőség fontosságát, és erre a beltéri ajtók esetében is kiemelt figyelmet érdemes fordítani. Mivel ezek a nyílászárók nagy strapának lesznek kitéve a mindennapokban, így fontos, hogy hosszú távon is kifogástalan minőségben álljanak rendelkezésre azok. A furnérozott ajtóktól ezt a színvonalat kaphatjuk meg.

No Comments

Post a Comment