laminált padló otthon

Jó választás-e a laminált padló egy nappaliban?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon jó választás -e egy laminált padló mellett dönteni amikor a szoba felújítására kerül a sor? A dilemmát az okozza egyes esetekben, hogy ezek nem természetes anyagok, nem igazi fa vagy kőburkolatokról van szó, hanem csak egy ezeknél jóval alacsonyabb árkategóriába eső laminált padlókról, melyekről sokan azt hiszik, hogy csúszkálnak majd, természetellenesen mutatnak majd, hamar tönkremennek. Ezen az állítások közül azonban egy sem igaz.

Az utóbbi évtizedekben a teljes szobákat beterítő szőnyegek nagyon kimentek a divatból, ezzel egyidejűleg pedig visszajöttek a korábban bevett megoldások, a kő és faburkolatok. Bár a szőnyegek komfortosabbá, otthonosabbá, esztétikusabbá tették a tereket, meleget teremtettek, de ha a teljes padlót beterítik, akkor a szennyeződések elkerülése lehetetlen mondjuk egy kisgyerekes családban, de felnőttek között is megesik, hogy a szőnyeg koszolódik, kisállatoknál meg pláne gondot okozhat az, hogy ételmaradék, különféle szennyeződések, vagy szőr kerül a szőnyegre, melynek teljes kitisztítása egy teljes padlóburkolat esetén nehézkes. Ez egészségügyi gondokat is okozhat hosszú távon, pláne, ha a kisgyerekek a földön csúsznak-másznak. Asztmásoknak sem annyira ajánlott szőnyeget használni a nappaliban, sem pedig más helyiségekben. Pontosan ebből adódóan nagyobb biztonságot és tisztaságot jelentenek a kő és a fa burkolatok, melyek drágaságuk miatt nem szoktak előnyös választásnak bizonyulni. Helyettük jöttek képbe a laminált padlók.

A laminált padló amellett, hogy a lehető leghigiénikusabb megoldás, mert könnyen felmosható, porszívózható, még melegséget is tud kölcsönözni, ugyanis remekül működik alatta a padlófűtés is, a melegebb színei pedig nagyon barátságosak, egyáltalán nem ridegek az ilyen burkolatok. A laminált padló persze feldobható könnyen tisztítható szőnyegekkel, melyek felmelegítik a helyiségeket.

No Comments

Post a Comment