star trek

Hódítsd meg a legvégső határt

Épp csak elkezdted felderíteni a Star Trek Fleet Command óriási univerzumát? Az alábbi profi tippek segítenek, hogy biztos győzelmet arass az Alfa kvadránsban vívott csatáidban.
Ha bejártál egy csillagrendszert, annak adatai eljutnak a csillagbázisodhoz, ahol véglegesen rögzítik azokat, hogy bármikor átnézhesd őket.
Felkészülés az űr mélyének meghódítására

Csillaghajóid hajtóereje eleinte csak az alsóbb szintű bolygórendszerek felderítésére lesz elég. A járművek továbbfejlesztésével – és olyan, komolyabb teljesítményű gépek megépítésével, mint Spock nagykövet Jellyfish nevű hajója – azonban egyre nagyobb távolságot tudsz majd beutazni. Így bukkanhatsz rá sok más frakció mellett például az andoriai, a nausicai és a gorn faj képviselőire, akiktől jól jövedelmező küldetéseket vállalhatsz el.

Ne feledd: az, hogy hol van a csillagbázisod, nem befolyásolja a hajóid hatótávját. Mindegy, hány csillagrendszer van közted és úti célod között; egy adott rendszer eléréséhez semmi másra nincs szükséged, mint a megfelelő erősségű térhajtóműre.
A űrhajók osztályai úgy működnek, mint a kő-papír-olló (Explorer, Interceptor, Battleship). Mindegyik erősebb vagy gyengébb, mint egy másik. Emlékezz erre, mielőtt csatába szállsz!
Költöztesd át a bázist

A csillagbázisod nem helyhez kötött – bármilyen távol eső rendszerbe átköltöztetheted. Erre azért lesz szükséged, hogy a portyára vagy erőforrások begyűjtésére indított hajóidnak csökkentsd az útidejét.

A bázis áthelyezéséhez először hívd vissza és dokkold az összes hajódat, majd koppints rá egy másik rendszerre. Ha a kiválasztott célpontban bázis fenntartására alkalmas bolygók (ezeket speciális ikon jelöli) és elegendő szabad hely is van, a Relocate Base gombra koppintva új otthont adhatsz a bázisodnak. Számolj azzal is, hogy minden költöztetés egy Relocation (költöztetési) tokent is igényel, amelyet küldetések során, illetve a néhány naponta felajánlott ajándék ládákból szerezhetsz.
Kristályból sosem elég

A játék korai szakaszában elérhetővé válik számodra egy harci kiképző (Combat Training) küldetéssorozat, melyben fokozatosan egyre keményebb ellenfeleket kell legyőznöd. Ezeket a csatákat megnyerve értékes díjakhoz juthatsz – ezek egyike a dilítiumnak nevezett, egyébként rendkívül nehezen beszerezhető anyag, amelyre a csillagbázisod kiépítésének kezdeti fázisában lesz nagy szükséged.
A csata hevében hálás leszel, amiért finomított ritka anyagokkal továbbfejlesztetted a hajóidat.
Finomítsd a tudásodat

Amikor a tizedik játékosszinthez közelítesz, megnyílik előtted a finomító (Refinery) építésének a lehetősége. Itt dolgozhatod fel a bányákban kitermelt nyersanyagokat: a kristályt, a gázt és az ércet. Ezt a kritikus fontosságú létesítményt érdemes azonnal megépítened, amint elérhetővé válik.

Kezdetben kétféle gyakorisági szintű finomított anyaggal fogsz találkozni: a közönséges (Common) és a kevésbé gyakori (Uncommon) anyagokkal. Ez utóbbiakra a 18–20. játékosszinttől kezdve egyre nagyobb eséllyel bukkanhatsz majd rá – szerencsédre, hiszen a leghasznosabb technológiai fejlesztések egy jó részéhez elengedhetetlenek. Segítségükkel elképesztően erős képességekkel ruházhatod fel hajóidat, és az épületek bizonyos alapvető fontosságú fejlesztései is ilyen anyagokat igényelnek.

Fontos ezért, hogy a finomítód folyamatos működéséért megtegyél mindent, amit csak tudsz. Tartsd észben azt is, hogy ha sikerül elegendő nyersanyagot felhalmoznod a raktáraidban (minél több bányászati csomópont elfoglalásával), a magasabb szinteken akár kétszeres vagy háromszoros mennyiségű anyagot is feldolgozhatsz ugyanannyi idő alatt.
Három birodalom, három út a győzelemig. Válassz és vesd bele magad!
Döntsd el, melyik oldalra állsz

A 20. szint tájékán hozzáférést nyersz a világűr föderációs, romulán, illetve klingon fennhatóságú térségeihez. A játék cselekményében ekkor lehetőséget kapsz arra, hogy elkötelezd magad a három frakció egyike mellett – de akár úgy is fejest ugorhatsz a konfliktusba, hogy egyszerűen szétlövöd az egyik fél hajóit, ezzel növelve a hírnevedet a másik kettőnél.

Attól kezdve, hogy összegyűjtöttél 500 pontot valamelyik frakciónál, napi célokat fog felkínálni neked. Termeld ki a kért nyersanyagokat, vagy pusztítsd el az ellenfél hajóit, és nagyot dobhatsz a hírneveden, ráadásul az adott frakciónál mindenféle hasznos dologra elkölthető krediteket is kapsz. Idővel akár tekintélyes technológiájú, egyedi hajóik parancsnokává is megtehetnek. Csak szolgáld kitartóan a frakciódat, és a tiéd lehet egy B’Rel osztályú Bird-of-Prey klingon hadihajó – vagy akár az Enterprise is!

No Comments

Post a Comment