Legyen tipp-topp az iPhone-od!

Tedd fel a kezed, ha nem rajongsz a rendrakásért! Mi sem. De kezdésnek megteszi egy kis tavaszi takarítás az iPhone-odon. Ezek az ügyes és gondos alkalmazások megkönnyítik a fényképeid, a videóid, a kontaktjaid és az appjaid szortírozását – így rengeteg időd (és kevés kifogásod) marad arra, hogy rendet tegyél a zoknis fiókodban.
Takarítsd ki a Filmtekercsedet

Imádsz fotózni az iPhone-oddal, de a nemkívánatos képek és a képernyőfotók törlése házimunkának tűnhet. Próbáld ki a Gemini Photos alkalmazást! Ez az aprólékos galériatisztító a képeket többek között Similar (Hasonlók), Blurred (Homályosak) és Screenshots (Képernyőfotók) kategóriákba válogatja szét. Mindegyik kategória egy kicsit máshogy rendszerezi a fotókat.

A Gemini a hasonlók közül a legjobbakat javasolja – ez különösen praktikus, ha tucatnyi nagyon hasonló fotót készítettél, hogy sikerüljön „az igazi”. Ha mondjuk egy szelfiről van szó, akkor az app kiválaszt egyet, amelyiken jó a fókusz, jól láthatók az arcvonásaid, és nyitva van a szemed.
Ha úgy látod, hogy valami nincs rendben a képpel, koppints a jobb felső sarokban található varázspálca ikonra, és az alkalmazás automatikusan korrigálja a színeket és a kontrasztot.

Az app a kategóriákon belül hónapok szerint rendezi a fotókat, te pedig ezután átválogathatod a gyűjteményt: legyints felfelé, hogy elments egy képet, és legyints lefelé, hogy kitöröld azt.

És mi legyen azokkal a fényképekkel, amelyeket szeretnél örökké megtartani? Koppints a fotó jobb felső sarkában található szem ikonra. Ezzel közlöd a Geminivel, hogy tegye a képet a mellőzendők listájára (Ignore List), így soha többé nem fogja tőled megkérdezni, hogy kell-e törölni (a menüből bármikor elérheted ezt a listát).

Gemini Photos: Gallery Cleaner

Tegyél rendet a videóid között

Az otthoni takarítás egyik ökölszabálya, hogy kezdd a nagy dolgokkal. Történetesen ez ugyanúgy érvényes az iPhone-od takarítására is.

A Smart Cleaner megkeresi, és méret szerint rendezve megmutatja az összes videót, ami az iPhone-odon van. Ha nem tudod, hogy mely fájlokat töröld először, próbálj a nagyobbak közül gyomlálgatni. Ha kijelölsz és törölsz egy videót, nemcsak a készülékedről távolítod el, hanem az iCloudról is.
A Smart Cleaner beváltja, amit a neve ígér (vagyis okosan takarít), így időt spórolhatsz, és gyorsan rendet rakhatsz az iPhone-odon.

Persze tudjuk, hogy nem túl mókás egyenként végignézni a fájlokat. Ha előfizetsz rá, a Smart Cleaner automatikusan megtisztítja a készülékedet – megcsinálja a feladatát, és törli a felesleges fotókat és videókat. Az eltávolított elemeket 30 napon belül vissza tudod állítani a Nemrég törölt nevű listáról.

Smart Cleaner – Clean Storage

Ki kicsoda a kontaktjaid között?

Állítsd be, hogy a Cinder szinkronizálódjon az elsődleges kontaktjaiddal, és utána úgy láthatod az iPhone-odon tárolt ismerőseidet, mint egy kártyapaklit. Legyint jobbra, ha meg szeretnél tartani egy kontaktot, és legyints balra, hogy megjelöld törlésre. Amikor kiüríted az így eldobott számokat tároló szemetest, már végeztél is!

Cinder – Clean Your Contacts

Rendezd át az appjaidat

Akinek az asztalán rend van, annak a fejében is rend van – és ez igaz a képernyődön található alkalmazásokra is. Arról beszélünk, hogy a gyakran használt appokat olyan helyre teszed, ahol könnyen eléred őket, a hasonló témájú alkalmazásoknak pedig létrehozol mappákat – te is tudod, hogy ennek van értelme.

Nyomd rá az ujjadat egy appra a kezdőképernyőn, amíg meg nem jelenik egy x jel, az ikon pedig rezegni nem kezd. Miközben húzod egy alkalmazás ikonját, koppints kétszer finoman egy másik app ikonjára, majd egy harmadikéra. Az ikonokból így egy köteg jön létre.

Folytasd a köteg húzását, és tedd oda, ahova szeretnéd. Így egyszerűen tudsz több alkalmazást egyszerre mozgatni. Ha ugyanezzel a módszerrel ráhúzol egy appköteget egy másik alkalmazásra, létrejön egy új mappa, és belekerülnek az appok.

Ha szeretnél azonnal látni minden letöltött alkalmazást az iPhone-odon, lépj a Beállítások > Általános > iPhone tárhely menüpontba. Itt méret szerint rendezve látsz minden telepített appot, így könnyen láthatod, hogy mennyi szabad területed maradt.

No Comments

Post a Comment