Irodánk berendezése

Életünk jó harmadát a munkahelyünkön töltjük, és bizony sok problémával is ott találkozunk. Munkahelyünkön vagyunk kitéve sok esetben a stressznek, sőt még hátfájásunkat is ott szerezhetjük be. De mindezen problémákon könnyíthetünk a megfelelő irodabútor kiválasztásával.

Akár 6-7 órát is ülhetünk az íróasztalnál, ezért ne sajnáljuk a számunka legjobbat beszerezni, ha irodabútor vásárlás előtt állunk. Ügyeljünk arra, hogy az asztal magassága és mérete olyan legyen, amihez kényelmesen oda tudunk ülni, de meggondolandó az is, hogy a monitor megfelelő magasságban helyezkedjen el rajta, akár egy külön emelvényt biztosítsunk számára az asztalon. Az irodaszék kiválasztása esetén pedig ergonómiai kialakítása legyen a fő szempont, hogy az minél kényelmesebb és egészségesebb legyen, ha már több órát ülünk rajta.

A stressz és a depresszió enyhítésében is nagy szerepet játszhatnak az irodabútorok: azok színe, mérete nagyban befolyásolhatja egy iroda hangulatát és ezáltal a mi hangulatunkat, lelkiállapotunkat is. De ha irodabútor, akkor ne feledkezzünk meg a kiegészítőkről sem, hiszen egy-egy lámpa vagy kaspó egészen otthonossá, barátságossá tudja tenni munkahelyünket.

Válasszunk tehát olyan odafigyeléssel irodabútort, mintha otthonunkat készülnénk berendezni.

No Comments

Post a Comment